Feedback verbeteringen Sprint 1

De afgelopen sprint review moet door iedereen herkanst worden, en de feedback die is gegeven moet dan natuurlijk ook weer worden verwerkt.

De aanleiding van jullie onderzoek is duidelijk, maar lijkt nog steeds op eigen ervaring (aannames)gebaseerd. Deze zin als feedback krijgen vind ik eigenlijk best wel vreemd, aangezien duidelijk is gemaakt in een deelvraag wat nou precies de stress inhoud. Hiervoor zijn meerdere bronnen gebruikt en dus zeker geen eigen ervaring. Om dan ook maar gelijk antwoord te geven wat de aanleiding is met een bron en hoezo we doorgaan. Hierin wordt namelijk verteld over een onderzoek, waar 4 op de 10 mensen echt gestrest zijn/worden van het vliegveld. Daarvan wordt nog een vergelijking gesteld met dat het nog stressvoller is dan werk en het verhuizen.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2008882/Airports-stressful-work-moving-house.html

 

Welke factoren veroorzaken precies stress bij onervaren reizigers?

Ik denk dat we bij het onderzoek in het stress document waar we antwoord geven op deze vraag, niet duidelijk genoeg was. Daarom heb ik daarin een verbetering gemaakt in het stress document. Dat nu dan ook deelvraag stress heet.

Wellicht kan het marktsegment worden vergroot en kan vooral stress als karaktereigenschap als uitgangspunt wordt genomen (mensen die snel gestresseerd zijn).

We zijn het opzich eens met het idee om de doelgroep aan te passen, en daarom hebben we ook in het onderzoeksopzet al het een en ander aangepast.

Middels een overzichtelijk gebouw en een tijdsbeperking willen jullie stress stimuleren, denk er goed over na hoe je dit gaat aanpakken en beschrijf dit concreet in onderzoeksopzetten.

Het was eerst nog niet bepaald duidelijk hoe we dit gingen doen, maar eenmaal toen we de feedback hoorde en mogelijke oplossingen van andere hebben we deze ook besproken en besloten. In het onderzoeksopzet wordt er beter op ingegaan, maar het gaat erover dat we het gehele gebouw willen gebruiken dus WN 99 tot 102.

Wat en hoe gaan jullie precies meten en welke vragen ga je stellen om het stressniveau te meten?

We hebben deze feedback meegenomen in de nieuwe onderzoeksopzet, en we zijn van plan om camera’s neer te zetten en ook de hartslag te meten. De hartslag is om te kijken wat voor stress, en de gezichtsuitdrukking voor of het duidelijk is. Hoewel er werd gezegd dat het subjectief is, wil ik gebruik maken van micro-expressions. Dit zijn uitdrukkingen die je ongemerkt voor soms minder dan een 0,5 seconden laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *