Conclusies Pilot + Visie Concept

Conclusies Pilot

Er zijn een aantal conclusies te trekken uit de pilot tests.

De test wordt nu steeds makkelijker naarmate je hem een paar keer doet. Dit komt doordat we geen variabel parcours hadden. Hierdoor kwamen de testpersonen steeds voor dezelfde uitdaging te staan en wisten ze dus de weg nog na een paar keer.

De tril device valt niet lekker te simuleren. Deze hebben we dan ook geschrapt uit het concept. Hij is technisch heel lastig om te maken. En het is heel lastig om deze goed te simuleren. Dus is er al vrij snel besloten om met deze device te stoppen.

Uit de verschillende test is gebleken dat het luisteren gewoon veel makkelijker is voor de gebruiker. Verder is het best wel belangrijk dat de gebruiker ogen op de voetgangersweg houdt in verband met de drukte die er is. Verder is de blanco test niet handig voor een gebied die nieuw is, want dan wordt de weg gevraagd. Dit is natuurlijk niet erg, maar wanneer je dit doet kan het vervelend worden voor medewerkers en of andere reizigers. Daarnaast is er ook een bepaalde schaamte voor sommige omdat ze juist iets moeten vragen. Het laatste experiment met het luisteren heeft ook het grootste gedeelte stress weggenomen en zorgde ervoor dat het ook binnen de snelste tijd de gebruiker de juiste locatie vond. Daarom is de beste device uit deze test de app met het luisteren.

Concept Visie

We gaan nu verder door een goede test locatie te vinden die zich in een ruimte bevind. Hierdoor kunnen we een variabel parcours maken die de testpersonen kunnen afleggen. Zo verandert de opstelling van de test te hele tijd. Voor deze tests gaan we 2 devices ontwikkelen. De navigatie app gaan we ontwikkelen. Deze app zal nog niet helemaal perfect werken maar zal de verschillende parcours van onze tests bevatten. Deze app zal verder ook al in staat zijn tot op zekere hoogte de boardingpass te scannen door middel van een QR code. Zo kunnen we het zo realistisch mogelijk simuleren.

De tweede device wordt de geluids gesproken navigatie. Dit is een variatie op de eerste app. In deze tweede app zal in plaats van de richtingen getoont worden, gesproken worden. Het inscannen van de boardingpass zal ook hier hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *