Week 7

Dinsdag

Vorige week hebben we eindelijk een concept uitgekozen. Namelijk willen wij één (of meerdere) mini games maken om onze doelgroep bewust te maken van hun ecologische voetafdruk.

Om dit te kunnen doen hebben we een uitwerking van ons concept nodig en een uitwerking van de planning waar we ons in de toekomst aan zullen moeten gaan houden.

We hebben hierom besloten om de groep in tweeën te delen. Lotte & Jordy zullen het plan van aanpak uitwerken. Hierin zullen ze rekening houden met de eind-datums van wanneer bepaalde opdrachten af moeten zijn.

Alara & Nienke moeten daar in tegen het concept verder uitwerken zodat we al ongeveer een concreet idee hebben als team naar welke richting we toe willen werken. Dit houd  momenteel in dat ze verschillende Business Model Canvas’en moeten gaan samenstellen die gefocust zijn op verschillende doelgroepen om een helder beeld te krijgen van het concept.

Rond half 4 werd als team besproken dat het Business Model beter in elkaar gezet zou kunnen worden als we er samen -als team- aan werken.

Dit canvas is het uiteindelijke resultaat geworden;

Donderdag

Vandaag hebben we met z’n vieren verder gewerkt aan de Business Model Canvas. Ons doel was om het verder uit te werken zodat we ook de values (en informatie) weten als we ons concept willen maken voor andere doelgroepen.

De drie doelgroepen die we gekozen hebben om verder uit te werken zijn:

  • Leerlingen van groep 7 & 8 (9-12jr)
  • Leerlingen van de middelbare school (12-18jr)
  • Studenten van het HBO/WO (18-24jr)

Hieronder is weergeven hoe we de Business Modellen hebben uitgewerkt:

 

 

 

 

 

 

De laatste Business Model Canvas is half afgerond. Toen we deze namelijk maakte besefte we dat alles wat we invulde overeenkwam met de vooraf gemaakte Business Model Canvassen. Om deze reden besloten we om Jurgen erbij te roepen om te vragen hoe we nu verder moesten. Hij vond dat we klaar waren en verder mochten denken over hoe we ons concept tot stand willen brengen. Ook zei hij dat we de kostbetaalende deel van de doelgroep moesten verkleinenen. We moesten specifieker zijn dan alleen “Regering”. We zouden bijvoorbeeld alleen de Wethouder van Rotterdam kunnen kiezen en in een volgende sprint contact kunnen proberen op te nemen met een woordvoerder.

Lotte & Jordy gaan door met het werken aan de plan van Aanpak. Alara zal de aankomende tijd de storyboards van het idee in elkaar zetten. En Nienke werkt aan het uitschrijven van het concept document.

Met z’n allen willen we het weekend nemen om te beslissen welk van de drie doelgroepen we precies gaan kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *