Energie genererende regenpijp – KILLED

Concept

Een regenpijp die kleine water turbines heeft die energie produceren als er regen doorheen stroomt. De plan is om het overal toe te passen, dus op flatgebouwen maar ook normale huizen. Hoe meer we kunnen plaatsen hoe beter. Hiermee zou er meer groene energie op het net kunnen worden toegevoegd. Als 1 of 2 pijpen veel energie kan opwekken is het ook een optie om groene energie te produceren voor één huis. Dus net als zonnepanelen, zou het los kunnen worden toegevoegd aan een huis. Ons bedoeling is natuurlijk wel om het zou grootschalig mogelijk te doen, want zelfs als 1 pijp heel weinig energie produceert kunnen 1000 pijpen nog steeds iets bijdragen aan de energie transitie.

Doelgroep

Voor de doelgroep hebben we verschillende opties. 

  • Een doelgroep zijn corporaties die woningen verkopen of verhuren binnen Rotterdam.
  • Een ander doelgroep zijn particulieren die een eigen huis hebben en willen besparen op het energierekening.
  • Een ander doelgroep is gemeente Rotterdam

Afgekeurd

De grootste probleem met dit concept is regen. Het regent niet genoeg in Nederland om echt genoeg energie te produceren. Een water turbine heeft een bepaald waterdruk nodig om goed energie op te kunnen wekken. Dit kan met regenwater alleen niet. Een andere reden is het bestaat al. Een bedrijf zoals LucidEnergy doet het al op grote schaal, maar dan met waterafvoer. Dus grotere water turbines in de pijpen onder de grond. Dit werkt altijd omdat er altijd een water door die pijpen gaat. Daarnaast hebben studenten aan de Technological University van Mexico ook al zoiets gemaakt. Hen concept ging meer over het filteren van regenwater om zo drinkwater te maken. Hen idee is om met de water turbines een herlaadbare batterij steeds te voeden met de energie die wordt geproduceerd. Met de energie van de batterij werkt de filter.

Bronnen:

http://lucidenergy.com/how-it-works/

https://www.zdnet.com/article/little-turbine-filters-rainwater-and-makes-electricity/

https://www.engineering.com/3DPrinting/3DPrintingArticles/ArticleID/9460/Hydroelectric-Power-in-Water-Pipes.aspx

https://web.wpi.edu/Pubs/E-project/Available/E-project-032118-144002/unrestricted/Rainwater_Energy_Harvesting_MQP_Final.pdf

Dit idee is ontstaan uit een onderdeel van de zelfvoorzienend huis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *