Research : Welke bedrijven voldoen aan onze criteria?

Voor ons platform hebben we voorgenomen, bedrijven te presenteren als duurzaam en vooral gemakkelijk. Er zijn heel veel bedrijven die zich voordoen als duurzaam, maar bijv. enkel een biologische shampoo gebruiken. Onze taak is om specifiek uit te zoeken welke bedrijven onder onze criteria vallen.

Criteria

  • Gemakkelijk
  • Duurzaam
  • Belang bij een student
  • Bevind zich in Rotterdam

Waarom dit onderzoek?

Dit onderzoek doen wij, omdat we de studenten voor wie we het doen een echt aanbod willen geven, zonder addertjes onder het gras. Als betrokken technoloog houd ik mijn doelgroep in het onderzoek, en blijf bij het vraagstuk : Is dit wat mijn doelgroep wilt?

Zoals al bekend, ons platform heeft uit een eerdere iteratie aangetoond, waar we als student vooral me bezig houden :

  • Eten
  • Reizen
  • Winkelen

Binnen deze categorieën hebben we gezocht naar (duurzame)bedrijven, en door het bovengenoemde criteria een lijst opgesteld.

Lijst

Films kijken en gamen hebben we niet meegenomen voor onze criteria lijst. Dit is een activiteit die veelal thuis wordt gedaan, en op zich zelf niet duurzaam gedaan kan worden (wellicht een energie zuinige console / tv)

Hieronder de lijst die is opgesteld :

Eten
Too good to go

Een super makkelijk concept, die ervoor zorgt dat voedsel niet word verspild. Per persoon gooien we gemiddeld ruim 135 kilo aan voedsel weg, laat staan restaurants. Too good to go, zorgt ervoor dat dit voedsel niet wordt verspilt en laat restaurants het overgebleven voedsel (na sluitingstijd) verkopen voor een minimale prijs. Je download de app, en ziet direct een kaart met restaurants in de buurt, hier koop je een voucher en hoeft het daarna alleen maar op te halen.
Een simpel 3 stap proces en je bent goed bezig voor het milieu.

https://toogoodtogo.nl/nl

Spirit

Een mooi restaurant met een buffet die heel erg smakelijk is. Elke dag vers klaargemaakt met als doel : Zo veel mogelijk duurzaam, en respect voor mens en dier ook belangrijk economie en milieu. Het restaurant bevind zich op een goede locatie in Rotterdam. Het is een betaalbaar restaurant en heeft een moderne uitstraling. Je kan hier ook snel terecht voor een snelle hap. Ook hebben ze een optie voor catering voor evenementen.

https://www.spiritrestaurants.nl/rotterdam/

Vervoer
Felyx

Makkelijk van A naar B? Felyx helpt je hiermee! Met de groene deelscooters, kan je gemakkelijk naar je bestemming toe. Zodra je een scooter heb, meld je je aan, registreer je de scooter en gaan met die banaan. Als je klaar ben zet je hem neer meld je je af en klaar. Dit super simpele concept zorgt voor een snelle en duurzame oplossing voor het vervoer, voor bijv moeilijk bereikbare plekken in de stad. Het belangrijkste is dat het op elk tijdstip van de dag kan.

https://felyx.nl/

Bim bim bikes

Heb je geen rijbewijs? niet getreurd. Bij bim bim bikes kan je in de buurt zoeken naar een fiets verhuurder. Via de website kan je een fiets reserveren en zorgen zij ervoor, dat de reservering word geplaatst bij de fiets verhuurder. Super handig!

https://www.bimbimbikes.nl/

Winkels
Natur-el

Kleine winkel met eerlijke fashion. Ze hebben een webshop waar je jouw eerlijke kleding online kan bestellen.  Kleding ziet er super mooi uit en is gemaakt met fair-trade materiaal! Dames, heren en kindermode kan je hier allemaal terug vinden. Sinds kort een vestiging in Rotterdam geopend. Je word lief ontvangen en zijn zeer goed in persoonlijk advies.

https://www.natur-el.nl/

Kees slow-fashion

Kees slow fashion maakt kleding uit afval van de Nederlandse afval hoop. De webshop heeft “nog” niet veel producten, maar wel echt hele gave kledingstukken / accessoires gemaakt, vooral voertuig banden. Het is beetje een stoere / biker achtige style. Maar hiermee word bewezen dat afval niet waardeloos is.

https://www.keesencocreatief.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *