Sprint 6 reflectie: Marvin Joppe

Voor deze sprint heb ik besloten te reflecteren via de STARR-methode:

Situatie: We hadden in sprint 5 een goede sprint afgeleverd en waren dus van plan om deze werkwijze voor te zetten in de volgende stappen van het ontwikkelproces. Mijn vorige userstory was niet binnen de tijd gelukt, maar ik had hier goede redenen voor. Wel voelde ik me daardoor extra verantwoordelijk voor het afronden van de userstory van deze sprint, zodat die wel op tijd in de live versie kwam.

Taak: De volgende userstory stond voor mij op de planning: Als gebruiker wil ik objecten kunnen verplaatsen, zodat ik mijn grondgebied op mijn eigen manier kan inrichten. Ik had hier twee weken de tijd voor.

Activiteiten: Tijdens de TLE dagen heb ik vooral geprogrammeerd en als het niet lukt heb ik hulp gevraagd aan Bas of Youri, daarnaast heb ik nog tijd gestoken in het voorbereiden op de assessments die gaan komen na de kerstvakantie.

Resultaat: Het verplaatsen van de objecten werkt, het is alleen nog niet geanimeerd wat wel wenselijk is, maar geen must have. Verder heb ik een beter beeld gekregen wat we voor de assessments moeten gaan doen.

Reflectie: De manier waarop ik werk tijdens de TLE dagen is t.o.v. eerdere sprints wel professioneler geworden: ben altijd aanwezig, kan me verantwoorden als iets niet gelukt is, overleg veel meer met het team, etc.. Wel moet ik er thuis meer aan gaan werken, omdat ik vaak nog wat te rustig aan doe op roostervrije dagen, zodat ik de kwaliteit van ons product kan verbeteren door er gewoon meer tijd aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *