sprint 6 reflectie: Sem Geuze

In deze reflectie maak ik gebruik van de STAR methode

Sprint 6 was een sprint waarin veel verbeteringen gemaakt zijn en waar aandacht besteed is aan dingen als het meten van temperatuur en het invoegen van events. Wij hebben veel functies kunnen verbeteren waardoor er een duidelijk eindresultaat zichtbaar is.

Situatie: In deze sprint moesten er verbeteringen aangebracht worden in wat wij al gemaakt hebben, wat de gameplay beter maakt. Zo kan je nu een pagina terug in de store, muziek aan of uit zetten, producten verplaatsen in de bouw-modus, door middel van het invullen van een dagelijkse vragenlijst currency verdienen en zijn er events toegevoegd (brand en het kappen van bomen). Daarnaast is de fontein nu ook geanimeerd.

Taak: Ik ben aan de slag gegaan om de events in de game te krijgen. Ik moest de brand en de aan het kappen event toevoegen. De events moesten op een goede plek komen te staan bij de verschillende bomen en het moest duidelijk zijn hoe de events eruit gaan zien voor de gebruiker.

Actie: Omdat ik te maken had met verschillende bomen met andere hoogtes en breedtes nam het aardig veel tijd in beslag om de events op de juiste posities te krijgen. Ik heb dus een functie geschreven die het mogelijk maakt events op een juiste plek neer te zetten.

Resultaat: Nu is het mij gelukt om de events op de juiste te plek te krijgen bij verschillende bomen. De twee events zijn nu beschikbaar in de game. Nu is de basis gelegd voor de events en kan het gekoppeld worden aan de temperatuur metingen die Bas gedaan heeft met de Arduino. In de volgende sprint wordt het ook mogelijk om de events weg te kunnen klikken en heb je na een bepaalde tijd een gevolg door de events als je niet op tijd ingegrepen hebt.

Reflectie: Ik ben tevreden over het verloop van de sprint. Ik had graag de events nog verder doorgezet in de game maar dat kon grotendeels nog niet omdat ik moest wachten op het werk van anderen. Zo heeft Youri sommige functies omgeschreven waardoor ik daar nog niet mee kon werken en heeft Bas de Arduino data in de database weten te krijgen waardoor ik de volgende sprint deze kan koppelen aan de bestaande events. Zo heb je bij een hoge temperatuur brand en bij een lagere aangename temperatuur krijg je de houthakkers. Ik heb flinke stappen kunnen zetten in mijn JavaScript kennis waardoor ik mij hierin heb kunnen ontwikkelen. Door samen te werken in code leer je goed te communiceren in wat je gemaakt hebt en hoe het in elkaar zit en kan je op een goede manier elkaars code gebruiken.

Ik ben blij met de voortgang en zie ernaar uit om de events helemaal werkend te krijgen. Het is tijd om de puntjes op de i te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *