TLE1 – Les 3

1.Onderzoek bespreken

Vorige week hebben we met het hele team afgesproken dat elk teamlid thuis onderzoek zou doen naar energietransistie. De uitkomst hiervan hebben we vandaag besproken.

pdf onderzoeksverslagUit de verschillende onderzoeken zijn de volgende punten naar voren gekomen:
1.Betekenis energietransitie: Energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie (zon, wind en aardwarmte)

2.De verschillende voorbeelden van duurzame energie: zon, wind, water, aardwarmte en zelfs
zwaartekracht

3.De verschillende energietransitie projecten die al bestaan zoals:
1.Stadswarmte: Huizen worden verwarmd met restwarmte uit de haven
2.Rolschoen accu: Schoenen (Heelys) met daaraan een dynamo en powerbank gemonteerd, zo kun je “rollend” een telefoon opladen
3.Auto’s die rijden op waterstof
4.Windmolens zonder wieken
5. Zonnepanelen en windturbines
Etc.

4.De verschillende energietransitie projecten:
1 op 1, Sociaal, …..

De uitkomst van de verschillende onderzoeken hebben we ook besproken met onze teambegeleider Jurgen. Hij gaf aan dat we op de goede weg zijn en dat we het slim aanpakken. We hadden aangegeven dat we het gevoel hebben dat we nog te weinig weten over energietransitie. En dat we hier thuis nog meer onderzoek naar wilde doen. Jurgen gaf aan dat dit verstandig is, maar we moeten wel opletten dat we er niet te ver in door slaan, aangezien het onmogelijk is om alles over energietransitie te weten te komen. Samen met mijn team heb ik dan ook besloten dat elk teamlid hier thuis zelf onderzoek naar doet en dat we de uitkomst hiervan op donderdag (20 september) bespreken.

2.Aanmaken Trello bord

Naast het onderzoek moeten er ook nog een hoop andere taken uitgevoerd worden. We zijn dan ook begonnen met het aanmaken van een nieuw bord in Trello. Dit zal als een soort planning dienen voor het gehele team. Vervolgens hebben we hier al een aantal taken in aangemaakt.

3.Samenwerkingscontract

Nienke heeft een opzet gemaakt van het samenwerkingscontract. Met het team is afgesproken dat elk teamlid dit zelfstandig doorneemt, zodat deze op donderdag 20 september ondertekend kan worden.

4.Voorbereiding interview

Eén van de taken die op het lijstje staat is een interview afnemen bij diverse personen in Rotterdam. We willen hen vragen stellen over de energietransitie. Of ze weten wat energietransitie inhoudt, of ze hier zelf al iets mee doen etc. Samen met mijn team heb ik besloten dat we voor donderdag 20 september allemaal een aantal vragen hebben bedacht die we eventueel kunnen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *