TLE2 – les 2

Vandaag staat er een belangrijke deadline op de planning namelijk de presentatie over het nachtkasboek. Dit houdt in dat ieder teamlid om 14.30 uur een korte samenvatting geeft over het boek dat hij of zij heeft gelezen dat aansluit bij de gekozen Specialize Me richting.

Storyboard
Afgelopen dinsdag hebben een aantal teamleden een idee voor het spel bedacht met behulp van een storyboard. Vorige periode had ik(Lotte) al nagedacht over een idee voor het spel. Dit had ik echter alleen in een Word document verwerkt. Het leek mij verstandig om dit alsnog te verwerken in een storyboard, zodat mijn teamgenoten een beter beeld krijgen bij het idee. Dit heb ik vanochtend voor de TLE les dan ook meteen gedaan.

Tijdens het schetsen van het storyboard kwam ik er al snel achter dat het overeenkomsten vertoond met de ideeën van mijn teamgenoten. Het prototype van Jordy komt erin terug door de verschillende objecten in het spel waarop kan worden geklikt. Daarnaast bevat het ook een deel van het idee van Nienke: de speler kan kiezen tussen verschillende producten, waarvan het ene product beter voor de natuur is dan het andere.

Storyboard doornemen
Aan het begin van de TLE les hebben we meteen het storyboard doorgenomen. De rest van het team zag ook in dat het idee overeenkomsten bevat met de ideeën van Jordy en Nienke. Dit is ook de reden waarom we uiteindelijk hebben besloten om met dit storyboard verder te gaan.

Nachtkasboek presentatie
Elk teamlid heeft zijn of haar verhaal gedaan over het boek dat hij of zij heeft gelezen of nog aan het lezen is. Je kon merken dat iedereen dit netjes had voorbereid, waardoor we hier al snel doorheen waren.

Feedback docent storyboard
Ondanks dat Jurgen niet onder onze doelgroep valt, hebben we hem toch om feedback gevraagd wat betreft het storyboard. Dit omdat we nog op antwoord zitten te wachten van de scholen waar we afgelopen week contact mee hebben opgenomen.

Jurgen gaf aan dat hij het een leuk idee vindt. Ook gaf hij aan dat we hiermee de lat voor ons zelf heel hoog leggen, maar dat het hierdoor ook een echte uitdaging voor ons wordt. Aangezien we met 4 personen aan het project werken, denkt Jurgen wel dat we ver kunnen komen. Verder gaf hij aan dat er voornamelijk in het begin van het spel veel complicaties zullen zitten, waar we goed over na moeten denken.

Het lijkt ons dan ook verstandig om eerst 1 onderdeel uit te werken. We hebben besloten dat we het onderdeel plezier als eerst gaan uitwerken.

Taken verdelen
Vervolgens hebben we onderling de taken voor de rest van de dag verdeeld en zijn hier ook meteen zelfstandig mee aan de slag gegaan.

  • Alara: gedeelte keuken van het storyboard omzetten in een prototype.
  • Jordy: gedeelte woonkamer van het storyboard omzetten in een prototype.
  • Nienke: onderzoek doen naar hoe schadelijk programma’s en apparatuur daadwerkelijk zijn voor de natuur en nadenken hoe dit kan worden toegepast in het spel.
  • Lotte: onderzoek doen naar de vrijetijdsbesteding van tieners en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Nadenken hoe dit kan worden toegepast in het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *