TLE2 – Week 2.5

Dinsdag 18 december

Dit is een van de laatste weken dat we nog wat aan het project kunnen werken. Over twee weken moeten we ons project presenteren op de eindmarkt.

Vandaag ben ik (Nienke) aan de slag gegaan met het opzetten van wireframes voor de website. De website word gemaakt voor visuele ondersteuning van het product. Hieronder kun je de wireframe’s & sitemaps terugvinden.

Verder is Lotte vandaag bezig geweest met onderzoek & inspiratie opdoen over verschillende cartoon stijlen. Er is gekeken naar wat voor stijl haalbaar is met de overgebleven tijd die we nog hebben. Daarnaast is er ook onderzoek gedaan naar welke stijl het beste aansluit bij de gebruikers van het product.

Jordy is verder gegaan met het onderzoeken van Unity. Hij heeft verschillende tutorials en documentaties gevolgd om een begin te kunnen maken in de engine. Unity bied zelf beginners tutorials aan die gevolgd zijn door ons team. Daarnaast zijn er ook meer dan genoeg instructie video’s te vinden op pluralsight, Youtube etc.

Alara is verder gegaan met het in elkaar zetten van een clickable prototype.

Testpersonen + andere doelgroep
Aangezien beide scholen (waar wij een aantal weken geleden contact mee hebben gehad) duidelijk hebben gemaakt dat zij niet open staan voor ons project, moeten we op een andere manier aan onze testpersonen zien te komen.

Op advies van Jurgen en Roel hebben we besloten om wat meer binnen onze eigen kringen te zoeken naar eventuele testpersonen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: buurtbewoners, familie, kinderen van de sportvereniging etc.

Uiteindelijk hebben we besloten om ons te richten op basisschool leerlingen van 10-12 jaar oud in plaats van brugklassers van 12-14 jaar oud. De testpersonen die we voor ogen hebben vallen namelijk onder de leeftijd 10-12 jaar oud en aangezien uit ons onderzoek is gebleken dat kinderen van deze leeftijd hetzelfde denkvermogen hebben als 12 tot 14 jarigen, was deze keuze voor ons heel gemakkelijk gemaakt.

—————————————-

Woensdag 19 december

Afname interviews
Doordat we helaas wat problemen hadden met het opzetten van een stake holder kring in de trant van scholen, hadden we besloten om als plan b kinderen in de buurt/familie leden te interviewen om als nog aan stake holders en test personen te komen. Dus we hebben een aantal interviews kunnen houden en dit zijn een paar van de eindproducten.

Doordat we helaas wat problemen hadden met het opzetten van een stake holder kring in de trant van scholen, hadden we besloten om als plan b kinderen in de buurt/familie leden te interviewen om als nog aan stake holders en test personen te komen. Dus we hebben een aantal interviews kunnen houden en dit zijn een paar van de eindproducten.

Na het houden van deze interviews hebben we hier ongeveer een gemiddeld persona van gecreëerd die we voor verder onderzoek kunnen gebruiken.

Afname prototype testen
Dezelfde personen waarmee we de interviews hebben afgenomen, hebben ook deelgenomen aan het testen van ons prototype.

Ter voorbereiding is er vooraf door Lotte een testopzet opgesteld. Klik hier om de testopzet te bekijken. Deze is ook ter ondersteuning bij de bij testen gebruikt. In verband met privacy van de kinderen is er helaas geen audio- en beeldmateriaal opgenomen.

Uit de afgenomen testen hebben we de volgende conclusies kunnen trekken:

  • Op dit moment raken de spelers aan het begin van het spel in de war. Ze begrijpen niet(zonder uitleg) wat het doel is van het spel.
  • Op dit moment is het voor de speler niet duidelijk op welke producten in de kamers er wel en niet geklikt kunnen worden.
  • De testpersonen vinden het uiterlijk van het spel erg gaaf en vooral dat we het meeste zelf hebben getekend.
Helaas hebben we ons prototype nog niet kunnen laten slagen. Om het prototype te laten slagen zullen bovenstaande punten in het prototype worden verwerkt. Hierdoor hopen we een product te kunnen ontwikkelen dat aansluit op de wensen van onze doelgroep.

—————————

Donderdag 20 december

Na onze daily stand-up (of sitdown) zijn we weer hard aan de slag gegaan. Jordy & Lotte hebben vandaag nog een klein beetje onderzoek gedaan naar de verschillende cartoon stijlen & hebben vervolgens een besluit genomen over de stijl waarin de game gemaakt gaat worden.

Nadat de illustratie style vast stond zijn ze aan de slag gegaan met het illustreren van de verschillende situaties & objecten.

Vandaag heb ik een start gemaakt met het uitwerken van enkele wireframes voor de website. Ik ben begonnen met het uitwerken van de homepagina.

Naast het uitwerken van de wireframes ben ik ook aan de slag gegaan met het ontwerpen van een logo voor ons product. Het uitwerken van een logo is niet de grootste prioriteit op het moment, er is dus niet enorm veel tijd besteed aan het ontwerp en de uitwerking.

Als laatste heb ik ook snel nog wat beeld materiaal gemaakt die moet helpen om ons concept visueel te kunnen ondersteunen.

Hieronder kun je het ontwerp van de website, logo schetsen en een poster terug vinden.

Alara is verder gegaan met het uitwerken van het prototype.

We zijn vandaag wat eerder gestopt met de les i.v.m. de kerstborrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *