TLE2 – les 17 | week 2.7

De tijd is voorbij gevlogen! Aanstaande donderdag is alweer de eindmarkt!

Vandaag hebben we van 15:30 – 15:45 uur de gelegenheid om te oefenen met onze pitch, zodat we helemaal voorbereid zijn voor de eindmarkt die aanstaande donderdag zal plaats vinden.

Maar voordat we hiermee beginnen, moeten er eerst nog een aantal zaken worden afgerond. Het is inmiddels wel gebleken dat we de tijd, die we aan het project zouden besteden, verkeerd hebben ingeschat. Met namen het tekenen van de game koste meer tijd dan verwacht. Dit kwam mede doordat nog niet elk teamlid hier ervaring mee had.

Daarnaast hielp het ook niet mee dat een aantal teamleden het griepvirus te pakken hadden gekregen. Maar we hebben de hoop nog niet opgegeven! We gaan deze laatste paar dagen nog even knallen 😉

Daily stand-up
We zijn de dag begonnen met de daily stand-up. Hieruit bleek al snel dat Alara niet genoeg tijd meer had om de karakters van ons spel uit te werken. We hebben dan ook gezamenlijk besloten om deze te laten vallen en ons meer te focussen op belangrijkere onderdelen van ons project, zoals de pitch.

Vervolgens hebben we de taken verdeeld en zijn we hier meteen mee aan de slag gegaan:

  • Nienke: 1.Video maken van overzicht van de game Rewind.
  • Jordy: 1.Vragenlijst opstellen die donderdag kan worden beantwoord voor feedback over ons project, 2.Uitleg over werking spel uitwerken.
  • Alara: 1.Aanpassen van de pitch, 2.Oefenen van de pitch.
  • Lotte: 1.Gameover scherm afronden, 2.Informatie over slechtheid producten uitwerken.

Feedback pitch
Na de pitch hebben we een hoop feedback gekregen die we zeker gaan implementeren in onze pitch:

1. Wat wordt de centrale boodschap in 1 zin? – Jan
2. Waar komt bewustwording in jullie spel terug? Nu komt dat namelijk nog niet naar voren – Jan
3. Hoe komen de kinderen aan het spel? – Jan
4. Wat is jullie ultieme doel? Dit moeten jullie vooral ook in de pitch vertellen – Jan
5. Hoe komen de klanten aan het spel? Kopen of stuur je ze door naar de informatie avond op de 3de etage? – Jan
6. Waar is het butterfly effect gebleven? De boodschap was namelijk sterk – Roel
7. Alara je pitcht goed, je oogt rustig, je moet alleen meer overtuigen. Jullie moeten ook zelf geloven dat jullie een goed product hebben. Dit stralen jullie nu namelijk nog niet uit – Roel



Aanpassingen pitch
Nadat we de feedback van de pitch hebben gekregen, hebben Alara, Jordy en ik(Lotte) dit ook meteen aangepast in onze pitch. Nienke is verder aan de slag gegaan met het uitwerken van de video over onze game. Daarnaast heb ik(Lotte) het gameover scherm ook afgerond.



Retrospective
Eén van de onderdelen van de opdracht die we moeten behalen is: “In het proces hebben teamleden elkaar (individueel en in teamverband) van feedback voorzien, zodat er persoonlijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden.” Daarom hebben wij vandaag nogmaals een “mini retrospective” gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *