Wij zijn Team CleanAir.

De Gemeente Rotterdam wilt in 2025 en digitale voorbeeldstad zijn. Doormiddel van digitale toepassingen wilt Rotterdam social en slim zijn. Dat houd in dat (nieuwe) technologie wordt ingezet om de welvaart en welzijn binnen de stad blijvend te kunnen waarborgen.

Het binnenklimaat heeft veel te maken met onze welzijn. Onder binnenklimaat verstaan we meer dan alleen de ingrediènten in de lucht om ons heen. Zo kunnen lichtsterkte en lawaai ook negatieve impact hebben op onze gezondheid. In de pandemie werd duidelijk hoe belangrijk een ingreep is op dit vlak.

 

Deze pagina zullen wij up to date houden met ons onderzoek, uitgevoerde concepten en voortgang.

– Planning
– Github

Team

Ali Shahid

CMGT

Sasja Brouwer

CMGT

Fadil Rahouani

CMD

Barro De Reus

CMD

Jaron Hoste

CMGT

Concepten

Reserveer app

Een applicatie waarmee studenten de beschikbare lokalen kunnen zien en de luchtkwaliteit in de betreffende lokalen kunnen bekijken. Studenten kunnen de beste lokaal reserveren op basis van een cijfer die aan elk lokaal gegeven wordt.

Werkplekkie (Prototype)

In ons prototype (genaamd Werkplekkie) kun je zien welke lokalen er beschikbaar zijn om te reserveren. Binnen elk lokaal zie je een klimaatcijfer die ons prototype automatisch genereert op basis van de klimaat data van dat betreffende lokaal. Ook kun je de individuele data zien, zoals fijnstof, CO2 etc. Studenten kunnen inloggen in ons applicatie en bij het reserveren worden hun gegevens automatisch geplaatst in het formulier, zodat ze probleemloos een lokaal kunnen reserveren.