Week 6 Ondernemen Waarde Propositie Canvas

Categories Uncategorized

Dinsdag

Vandaag was de specialize me les over ondernemen. Het ging hier over waarde propositie Canvas. Je kan je product hier testen of de wensen van de consument overeen komen met dat wat je product aanbiedt. Je verdeelt de consument kant in drie delen: Gains, Pains en de dingen die de klant gedaan wilt hebben. Je verdeelt de prodcut kant op: Gain Creators, Products & Services en Pain Relievers.

Dinsdag hadden we een feedbackmoment. We hebben feedback gekregen op ons keurmerk concept. De conclusie  was dat we beter konden blijven bij ons afval beperken met kringloop idee. We zijn er achter gekomen dat het concept kringloopwinkel werkt maar niet goed genoeg voor studenten.

We hebben we een concept voor verzonnen:

Van studenten voor studenten: Je kan je spullen brengen bij een inzamelpunt, bijvoorbeeld de hogeschool zelf, deze worden verkocht aan studenten. Je kan je product koppelen aan een account. Op dit account kan je credit sparen die je kan inzetten op je volgende aankoop op de webshop.

De planning voor donderdag is om het concept uit te werken en het businessmodel die in de specialize me les aan bot komt uit te werken

.

De conclusie van het model is dat we met veel dingen de consument tegemoet komen. We nemen bijvoorbeeld dingen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *