Week 4 TLE

Dinsdag 25 september:

In de voorgaande week hadden we als groepje afgesproken wie wat zo

u uitgaan werken de taak verdeling was als volgt:

Lotte, Alara en Jordy : Uitwerken van de interviews en het verzamelen van informatie over de energietransitie.

Nienke : De verwerking en het samenvoegen van de onderzoeks-informatie en de uitgewerkte interviews.

Omdat het team niet compleet was, hadden we niet alles kunnen doen wat we in gedachten hadden. Het plan was om samen met de informatie die we in voorgaande weken op hadden gezocht een creatieve sessie te houden, om alvast wat concepten te bedenken. Helaas vanwege concentratie gebrek hebben we dit niet kunnen doen. Om dit te compenseren hebben we afgesproken om zelf een mini concept onderzoek te houden, zodat we Donderdag makkelijker konden beginnen aan een betere/volledige creatieve sessie.

Donderdag 27 september:

Om een betere start te maken dan dinsdag hadden we besloten om meteen te beginnen met een creatieve sessie.

Als eerst begonnen we met een mindmap. Waar we alles probeerde op te noemen wat te maken had met de energietransitie waar we naar een tijdje compleet de verkeerde kant mee op gingen omdat het bijna niet meer met energietransitie te maken had. Vervolgens kwam onze begeleider Jurgen langs om ons een klein beetje de goede richting op te sturen. Uiteindelijk kwamen we dus niet meer verder met de mindmap dus gingen we aan de tweede creatieve sessie beginnen genaamd associëren.

Tijdens onze tweede creatieve sessie begonnen we zo snel mogelijk en zo veel mogelijk associaties op te schrijven wat te maken had met de energietransitie. Natuurlijk begon het heel snel met dingen verzinnen , maar dit ging naar mate de sessie langer duurden steeds minder snel. Helaas konden we deze sessie niet compleet afmaken, omdat we rond drie uur richting Bluecity moesten voor een rondleiding. Dus deze creatieve sessie wordt aankomende week vervolgd !

Vervolgens kregen we dus een rondleiding bij Bluecity. Bluecity is een plaats waar start-ups zich kunnen vestigen en hun reststromen kunnen koppelen aan elkaar. Bluecity is gevestigd in het oude Tropicana die een aantal jaar geleden gesloten is vanwege geld te kort en slecht onderhoud. Nu wordt er dus gebruik van gemaakt door Bluecity, hun proberen ervoor te zorgen voor een betere toekomst door te denken aan kun voetafdruk in de natuur.

Onderaan de pagina zijn de opnames terug te vinden wat er allemaal gezegd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *