Specialize Me: Ontwerpende Onderzoeker 1

Inleiding

De twee ontwerpende van het team zijn Alara Ilhan & Jordy van Santen. Hun volgde hun eerste “Ontwerpende Technoloog” les in week 5 dat neervalt op dinsdag 2 oktober 2018.

In deze les hebben we geleerd over hoe een Design Sprint in werking gaat. Zo hebben we geleerd dat een sprint bestaat uit twee onderdelen:

  • Ideation: Zet brainstorm- en schetstechnieken in om de inzichten te vertalen. Zet de nadruk op het ontwikkelen van ideeen en het valideren van je prototypes bij de doelgroep. En maak afspraken met mogelijke doelgroepen voor validatie van je idee.
  • Validation: Ontwikkel rapid prototypes en test deze bij de (mogelijke) doelgroep om je aannames te valideren. Meet en documenteer daarna je tests, evalueer de waarde van je idee.

 


Google Design Sprint

Je klaar maken voor je sprint is een van de belangrijkste stappen in je design proces. De Google Design Sprint duurt hierom dan ook precies 5 dagen die onderverdeeld zijn in ieder hun eigen opdracht:

Stap 1: Monday

Frame je ontwerpvraagstuk. Kies je target: meest kritische moment en gebruiker. Formuleer hierop je sprint vragen. (Een individuele opdracht van circa 10 min.)

Stap 2: Tuesday

Notes:

Schrijf voor jezelf je ontwerpvraagstuk en belangrijkste inzichten uit. Verzamel zoveel mogelijk informatie over je onderwerp en schrijf dat op in circa 10 min.

Ideas:

Schrijf zoveel mogelijk ideen op . Doodle/schets gerust. Maakt niet uit als het rommelig of incompleet is. Omcirkel na afloop je favoriete ideeen. (20 min)

Crazy 8’s:

Pak je beste idee(en). Vouw een blaadje in 8’en, en schets in maximaal 8 minuten, 8 verschillende variaties op het idee. Over elk idee doe je  1 minuut.

Solution Sketch:

Schets je favoriete idee uit als simpel storyboard op 3 sticky notes. Ugly = OK. Zet er wel een duidelijke tekst bij en geef je storyboard een herkenbare titel. (Individueel- 20 min)

Stap 3: Wednesday

Hang de “Solution sketches” op. Overleg niet & licht ook nog niks toe. Plak eerst stickers op de interessantste ideeën van je team-maten of je eigen idee. Plak ook op ideeën van andere teams. (10-15 minuten).

Geef daarna toelichting aan elkaars idee. Hoe kan een idee beter? Wat mist er nog aan? (max 3 min per idee).

Kies gezamenlijk – als team- het beste idee (of ideeën) die je zou willen gaan prototypen.

Maak een storyboard van het beoogde prototype dat je wilt testen (+/- 15 frames, 1 frame is +/-1 min in de test).

 


Einde

De workshops die we in de toekomst zullen bijwonen zijn:

Customer Journey Mapping

Sketchboarding

Usability Testing

Helaas zijn wij tijdens de les niet verder gekomen dan de theorie van de Google Design Sprint tot en met de woensdag.

Om documentatie te zien over de rest van de werking van de Google Design Sprint gaat u naar hier.  En om Case studies te zien gaat u naar hier.

Als u de gegeven powerpoint wilt bezichtigen gaat u naar hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *