Retrospective 2: Notulen

Feedback Betrokken:

Draai de dia om. Nienke vertelde over de aantal documentaires die ze had bekeken. Jan’s reactie daarop was dat hij graag de documentaires zou willen zien op de PowerPoint en zou willen horen hoe die haar geholpen hebben.

Heb je websites bekeken? Laat die websites zien. Wat heb je eruit gehaald? Wat kon je ermee?

Welke keuzes heb je gemaakt en waarom.

Geef deze verdieping ook aan op je blog. Zet al je bewijsmateriaal op je blog. Zie je blog als een building block.

Maak een leeswijzer en gebruik dat als je PowerPoint.

 

Feedback Ondernemen

De 4 specialize me sectoren geld voor iedereen. Bewijzen dat je je eigen specialisatie kan doen is pas aan het einde van de 6 maanden. Momenteel zijn we allemaal verantwoordelijk voor de 4 sectoren.

Hoe maak je het ondernemen bespreekbaar?

Gebruik de blaadjes van “wat gaat er goed” “wat gaat er beter” gebruik deze als team maar je kan het ook individueel invullen voor elkaar om te weten wat je teamleden van je denken.

Team ontwikkeling is belangrijk maar zo is individuele ontwikkeling. Geef elkaar periodiek feedback. Dat mag over samenwerking gaan of bijvoorbeeld te laat komen. Hou elkaar scherp. Spreek elkaar aan als je de ander waardeert. Positieve feedback verbeterd de sfeer. Negatieve feedback legt uit wat beter kan.

 

Feedback Ontwerpen

Laat je bewijs zien.

Ze vonden Alara’s in hand gehouden tekeningen goed omdat dat verdieping gaf in wat ze geleerd had.

 

Feedback Onderzoeken

Geef aan waarom je mensen hebt geïnterviewd. Verdiep je.

We zijn opzoek naar dat wat je geleerd hebt op school en of je dat het toegepast. “Waar bestond die google design sprint uit?” Laat zien dat je de methode die je op school leert hebt toegepast.

Deden we zomaar een interview of gingen we gericht op zoek. Is dit een gelukstreffer of is de uitkomst goed omdat we gewerkt hebben volgens een bepaalde manier en standaard. Verantwoord jezelf.

 

 

Eind-Feedback Jan & Jurgen

Je zou je concepten kunnen uitwerken in de vorm van:

  • Customer Journey
  • Site-Map
  • Etc..

Swap-Fiets: wanneer je band lek is geeft een bedrijf je een nieuwe fiets en repareren ze jouw oude fiets.

Tess, Bryan en nog iemand had een systeem gemaakt waarbij je overal in het huis sensoren stopt, zodat je kan zien hoeveel water je verbruikt. En hoe laat je dat deed. Dat was nu geen succes want water is goedkoop maar over 20 jaar word water schaarser en zullen hun sensoren waarschijnlijk wel bruikbaar worden.

Stop met de creatieve sessies, stap uit deze fase en ga verder naar de volgende fase. “Kunnen jullie aspecten van een idee combineren zodat je tot een nieuwe idee komt die wel komen vanuit de andere ideeën.”

 

Conclusie

Laat al je bewijsmateriaal zien tijdens retrospectieve.

Zorg dat je blog up-to-date is en dat het je helpt met retrospectieve. PowerPoint hoeven ze niet perse. Je eigen Leeswijzer zou genoeg moeten zijn. Verantwoord je werk wijze. Onderbouw wat je wel gedaan hebt en leg die vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *