Week 2.1 – Boekbespreking

Categories Uncategorized

Vorige week dinsdag hebben we de boekbesprekingen gehad. We hebben besproken hoe we elk boek kunnen implemeteren in ons project de aankomende weken.

 

Sander had het boek Weg ermee gelezen van Dennis Storm. Dit boek gaat over minimalisme. Het boek gaat over hoe dennis storm van een materialistische naar minimalistische levensstijl is gegaan. Minimalisme is dat je kwaliteit kiest boven kwantiteit. Kwaliteit kan voor iedereen iets anders zijn. Minimalisme heeft dus geen regels, maar richtlijnen die je op je eigen manier kan toepassen op jouw levenswijze.

Het project komt voort uit het minimalisme. De student moet goed gaan kijken wat daadwerkelijk iets toevoegt aan zijn leven. Dat wat overbodig is kan simpel worden verkocht via ons platform. Wij zorgen ervoor dat het product online komt te staan. Als iemand dit product essentieel vindt, dan kan hij dit kopen. Wat voor de een kwantiteit is, is voor de ander kwaliteit.

 

Branko had het boek cradle to cradle gelezen. Het boek gaat over dat de maatschappij zoveel mogelijk geld wilt verdienen en dit op de snelst en goedkoopst mogelijke manier. Als we minder kijken naar winst maar meer naar duurzaamheid kunnen we de aarde beter maken. In het boek werden verschillende methodes uitgelegd hoe je bepaalde dingen kan ontwerpen dat duurzaam is en zonder dat je kwaliteit verliest. Hij legde ook dat de huidige manier van recyclen niet goed is omdat je downcyclet. Dus de helft gebruik je en de andere helft verliest zijn kwaliteit door het recyclen. Ook komen door sommige dingen te recyclen giftige stoffen vrij.

In het book Cradle to Cradle vertelde de auteur dat we minder moeten letten op winst en meer op de wereld verbeteren. Dit gaan wij ook toepassen op ons project. Eerst was het plan dat we 50% van de verkoop zelf houden, nu hebben we het veranderd naar 10% met een max van 5 euro. Hierdoor willen wij meer studenten stimuleren om producten in te leveren en te verkopen.

 

Het boek dat Jasper heeft gelezen ging over de redelijk nieuwe bank bunq. Het boek Breken met Banken liet het proces zien hoe Ali Niknam en zijn team een moderne bank proberen op te richten. De bank moest anders zijn dan de rest van de banken: Luisteren naar de community en afzetten van oude gewoontes. In het boek wordt duidelijk dat ze veel geduld en connecties nodig hebben om dingen gedaan te krijgen. De Nederlandse bank (DNB) heeft veel moeite om de nieuwe bank een bankvergunning te geven vanwege oude regels die niet van toepassing zijn op een bank als deze. Door het doorzettingsvermogen van het bunq team en alle helpers hebben ze na veel tegenslagen het voor elkaar gekregen om een bankvergunning te krijgen.

Een aantal belangrijke leermomenten die we kunnen gebruiken zijn dat we een goed doordacht plan nodig hebben om het tot een succes te maken. Het aller belangrijkste wat je uit het boek kan halen is dat je moet blijven doorzetten, als je blijft doorzetten kom je uiteindelijk waar je terecht wilt komen. Hoe vaak iets ook opnieuw gemaakt moet worden.

 

Irene had het boek Design for Emotion. Design for emotion is een boek die focust op welke emotie bij je doelgroep oproept als ze gebruik maken van je product. Een product heeft een bepaalde persoonlijkheid. Op lange termijn bouw je een bepaalde relatie op met een product. Een product kan bijvoorbeeld submissive of dominant zijn. Dit kan je vormgeven in je project. Met het ACT model kan je rekening houden met de emoties van je doelgroep. A – attract: je product moet er aantrekkelijk zijn zodat de doelgroep er uberhaupt iets mee wilt doen. C – converse: Je doelgroep heeft interactie met je product. Hoe verloopt die en hoe ontwerp je de verschillende aspecten in je site. T – transact: Dit is het uiteindelijke doel dat je wil dat je doelgroep doet. Dit is bijvoorbeeld een abonnement etc.

 

We gaan in het project het boek implementeren door stil te staan bij het ACT model en na te denken over wat de persoonlijkheid is van ons concept.

 

Donderdag

Donderdag hebben we gewerkt aan een sitemap en nagedacht welke functionaliteiten de website moet hebben.  We gaat een clickable prototype maken met Adobe XD. We kunnen met onze prototype naar de doelgroep gaan om te testen en ons concept visueel te kunnen ondersteunen. We hebben hier mee een begin gemaakt en gaan het volgende lessen afmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *