Typografie & organisatie

Let op leesbaarheid. Kies met zorg corpsgrootte, regelafstand, regellengte, uitlijning en spatiƫring. Maak een visuele hiƫrarchie door het gebruik van verschillende stijlen in de tekst toe te passen. Maak gebruik in de visuele organisatie van herhaling en ritme. Houd rekening met schaal en grootte van een toepassing bij het kiezen van een font.

zorg voor leesbaarheid

Werkwijze Orden de verschillende lagen informatie in een ontwerp. Dat wat belangrijk is valt meer op. Varieer corpsgrootte, interlinie, kolombreedte of regellengte, gewicht, onderkast/bovenkast om de typen informatie van elkaar te onderscheiden. Zorg ervoor dat de
tekst leesbaar is. Kies de variabelen met zorg (schets variaties). Bepaal belangrijke keuzes op representatieve schermen. Ontwerp voor extremen. Zorg voor ritme, rust en overzicht in je ontwerp. Dat doe je door uit te lijnen en door voldoende witruimte toe te passen. Gebruik een grid. Kies een stramien en gebruik een basislijn. Niet te veel of te weinig woorden op een regel. De onderdelen die een relatie hebben met elkaar (die bij elkaar horen) zijn uitgelijnd. Spatieer: er vallen geen gaten in de woorden, er vallen geen gaten in de zinnen.

Tip Kies het grid op basis van het kleinste element.

speakyourmind.squarespace.com

speak your mind