Week 9 – Doelgroep interview

Categories Uncategorized

Vandaag (deze mooie geweldig toffe mooie dinsdag (tis weer eens 17 graden namelijk)), hebben we ons best gedaan onze doelgroep te benaderen en vragen te stellen om een beter idee te krijgen wat zij over ons idee vinden en of onze aannames kloppen. We hebben in totaal 9 mensen geïnterviewd.

We hebben nu een iets beter beeld hoe studenten over ons idee denken en over duurzaamheid. Uit de interviews is gebleken dat de studenten over het algemeen geen fan zijn van marktplaats. De twee grootste redenen hiervoor zijn omdat het moeite kost om een product toe te voegen, foto’s te maken en een omschrijving te maken. Daarnaast werd ons ook verteld dat ze marktplaats niet altijd vertrouwen en bang zijn om opgelicht of beroofd te worden.

Degene die wel gebruik maakten van marktplaats vertelden dat ze het alleen gebruiken om snel van een product af te zijn. Een jongen vertelde zelfs dat hij kijkt wat de laagste prijzen zijn in de product categorie en dat hij zijn prijs dan nog lager zet zodat hij er gewoon snel vanaf is.

Samenvattingen van de interviews

Eerste twee mensen (Jasper):
De meiden die ik geïnterviewd heb vinden het een leuk en interessant idee. Op de vraag of ze veel ongebruikte spullen in hun studentenkamer/thuis hebben geven ze aan dat ze best wat spullen hebben die ze misschien wel kwijt zouden willen.

Op dit moment zijn ze beiden niet echt duurzaam bezig maar wel geïnteresseerd om daar beter op te gaan letten en zien veel waarde in een systeem als dit. Ze vinden het een fijn idee om hun spullen gewoon op een plek weg te kunnen brengen er niet meer over na te hoeven denken betreft verkopen.

Ze komen wel eens in een kringloop winkel maar maar niet heel vaak. Ze willen er graag gebruik van maken als dit binnen school kan en mag.

Het verkopen verkopen van spullen vinden ze niet altijd even leuk, vaak het lange wachten tot het uiteindelijk verkocht is vinden ze vervelend. Soms het niet verkopen vinden ze ook vervelend. Een van hun had een Nintendo DS die ze niet verkocht kreeg via Marktplaats maar wel graag kwijt wilde hebben.

 

Tweede twee mensen (Jasper):
Deze waren iets huiveriger over het idee. Ze geven zelf aan dat ze niet heel erg veel spullen hebben waar ze geen gebruik van maken. Van veel spullen denken ze dat ze die later misschien wel willen gebruiken en/of zonde vinden om te verkopen/weg te geven. Het idee duurzaamheid vinden ze tof en erg leuk en het verkopen van de spullen zonder er zelf moeite voor hoeven doen ook.

Toch vragen ze zich af of ze er het zelf wel willen gebruiken, vooral aangezien de inleverlocatie binnen school is. Ze geven zelf aan dat ze bij grotere producten minder snel geneigd zijn om mee naar school te nemen. Dan moeten veel studenten dat met het openbaar ververvoer meebrengen en zullen veel mensen afhaken.

Ze komen best regelmatig in de kringloopwinkel, de een geeft aan eens per jaar een grote opruim te hebben. Dan alle spullen op marktplaats zetten. Ze vinden het niet vervelend om te verkopen via marktplaats, maar soms hebben ze niet altijd zin in om erop te zetten. Het makkelijker maken voor studenten is wel interessant en vooral aangezien duurzaamheid zo hot is.

Ze vinden het alleen vervelend dat je die producten moet opsturen/wegbrengen. Het blijft nog steeds een drempel die niet iedereen wil nemen.

Waarde is misschien ook een probleem. Stel je wilt een product verkopen voor 50 euro en wij schatten de waarde 30 euro, dan ben je misschien teleurgesteld. Plus wat wordt er per product aan transactie kosten gerekend. Wat blijft er dan nog over van de prijs dat je verkoopt.

Misschien is een knop beter dat je je product kunt teruglaten sturen.

Verder een tof project en ze zijn benieuwd naar het eindresultaat.

 

 

Nogmeer interviews van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *