TLE2 – les 8 | week 2.4

Vandaag is van 14:00 – 15:00 uur gereserveerd voor de speedcourse: Specialize Me. Aangezien het voor iedereen uit ons team nog erg onduidelijk is wat er precies van ons wordt verwacht, leek het ons verstandig om hier aan deel te nemen.

Tijdens de speedcourse hebben we klassikaal de modulewijzer doorgenomen. Tussendoor kregen we de gelegenheid om vragen te stellen over de onderdelen van de opdrachten.

Na de speedcourse is het voor iedereen een stuk duidelijker geworden wat we op welke manier moeten inleveren etc.

Voorbereiding – sprint review
Afgelopen dinsdag(11 dec) hebben we een sprint review aangevraagd voor vandaag. Achteraf is gebleken dat het handiger had geweest als we dit wat eerder hadden aangevraagd.

De speedcourse duurde namelijk tot 15:00 uur en aangezien de sprint review al om 15:30 uur begon, hebben we de gehele presentatie binnen een half uurtje in elkaar moeten zetten. Je kan je dan vast wel indenken dat dit niet de meest geweldigste presentatie is geworden.

Feedback – sprint review

  • Meteen aan het begin werd al bevestigd, door zowel Roel als Jurgen, dat onze PowerPoint presentatie eigenlijk amper ondersteuning gaf aan ons verhaal. Het had zelfs beter geweest als we de presentatie hadden weggelaten. Volgens Roel en Jurgen moeten we een andere vorm kiezen waarin ons verhaal beter tot recht komt.
  • In het vervolg is het handiger om eerst in het kort uitleg te geven over ons product. Waar hebben we aan gewerkt? We begonnen namelijk meteen aan de bewijspunten terwijl Roel nog geen idee had over wat voor soort product het ging etc.
  • Het is belangrijk dat we het kort en krachtig houden. We gingen te lang in op sommige onderdelen.
  • Het is ook belangrijk dat we reflecteren op wat tegen is gevallen en niet alleen op wat er goed is gegaan.
Klik hier voor het feedback formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *