TLE1 – Bijeenkomst 2 oktober 2018 (week 5)

Wij zijn op dag 2 van oktober weer bijeengekomen en tijdens de kickoff werd gezegd dat er deze week al een conceptplan naar voren moest komen.

Elke persoon had op basis van individuele conceptplannen, brainstormsessies en mindmap een duidelijke categorie kunnen uitkiezen, een richting & een doelgroep.

Dit zijn wij verder individueel gaan uitwerken tot de dag van 2 oktober toen wij er voor besloten om een Google Design Sprint sessie te houden:

(Meer info wat de Google Design sprint inhoudt op:

Blog 1 – 1e les Specialize Me ontwerpende technoloog

http://project.cmi.hr.nl/2018_2019/tle/wp-content/uploads/2018/10/Specialize-Me-1-2018-2019-Ontwerpende-Technoloog-Workshop-1-Google-Design-Sprint.pdf

De google design sprint sessie is succesvol doorlopen en wij zijn op 7 ideeën uitgekomen.

 

Uiteindelijk zijn wij met z’n allen op 7 uitstekende ideeën gekomen en wij hadden geen flinke idee wat wij moesten doen met dit allemaal dus riepen wij Coach Jan er maar bij om ons te helpen. Wij vroegen hem wat wij het beste konden doen om een idee uit te kiezen en wij werden toen geintroduceerd aan de COCD box methode. Een methode waar jij per idee kiest in wat voor categorie ze horen en op basis daar van kunnen wij een idee kiezen.

Geel staat voor ideeën voor de toekomst

Blauw stond voor gewone, gemakkelijk te implementeren ideeën.

Rood stond voor prikkelende, vernieuwende ideeën.

Tot slot hebben wij na onze 2e sessie van COCD-boxen 3 ideeën weten te combineren met elkaar en deze werden weer gecomplimenteerd door de overige 4 ideeën die wij hadden.

 

Tot slot:

Doelgroep: Mensen die graag een extra duwtje in de rug willen hebben op financieel gebied
Concept: Een superbespaar app waar jij door middel van taken en missies extra bonus/korting/punten kan krijgen op je volgende duurzame product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *