TLE 1 – Bijeenkomst 8 januari 2019 (week 2.6)

Het is een tijdje geleden dat er is geblogd maar dit betekend niet dat er niets is gebeurd.

Sinds de laatste update hebben wij de Sketchboarding methode toegepast.
Hierbij hebben Jari en Roel een aantal pagina’s van het concept uitgewerkt en een paar iteraties gemaakt van de indeling ervan.

Sketchboarding

Verder heeft Roel, Jari en Brainillio hun pagina’s in Vue gemaakt. Hiervoor was het nodig om te leren hoe Vue, Express en Nodejs in zijn werk ging.

In de vakantie hebben wij te horen gekregen dat Ekoplaza afziet van ons project omdat zij blijkbaar al twee projecten hadden lopen en geen tijd hadden om ook met ons samen te gaan werken.

Roel en Jari hebben als ontwerpende technologen ook Usability test plan dashboard ingevuld. Dit is een techniek om een plan te kunnen vormen hoe je een bepaald gedeelte kan gaan testen met gebruikers.
Hiermee is het plan dat wij onze website willen gaan testen of gebruikers makkelijk door onze website heen komen en of ze bepaalde dingen snel kunnen vinden op de site.

Het dashboard

Na de vakantie hebben wij als team even stilgestaan bij het werk wat er nog gedaan moet worden en hoeveel tijd wij nog hebben. Dit leed ons tot de conclusie dat de website uitwerken in Vue te veel tijd zou gaan kosten. Het plan is nu om alle pagina’s in Adobe XD uit te werken. Het team is het er over eens dat dit veel sneller af zou zijn en wij vinden dit allemaal prettiger werken.
Roel heeft al bijna alle pagina’s in Adobe XD gemaakt als wireframe dus hier moeten alleen nog de foto’s in en de tekst.

Als dit af is gaan wij ons vol richten op de eindpresentatie en de voorbereiding daarvan zodat wij ons idee op zijn best kunnen voordragen aan het publiek.