TLE1 – Bijeenkomst 20 september 2018 (week 3)

In schoolweek 3 zijn wij met ons TLE groepje twee keer bij elkaar gekomen. Tijdens onze eerste ontmoeting hadden wij tegen het einde rollen verdeeld over wat wij zouden doen.

We hebben besloten om interviewen/enquetes over te laten aan Jari & Dion. Ik en Roel zouden zelf bezig gaan met onze desk research.

Wij hadden namelijk de volgende aanname in gedachte ( Alle 4 )

“Mensen weten niks af over energietransitie omdat de regering haar best niet doet om men in te lichten.”

Om dit te kunnen bevestigen waren Jari en Dion twee keer de straat op gegaan om mensen gewoon simpele vragen te stellen: “Wat weet u van energietransitie en/of duurzaamheid?” De antwoorden die zij kregen waren zoals verwacht. “Nee, nee.. nee… oplichting.” Waren de worden die luidden.

Vragen:

Interview vragen en aannamens

Omdat wij niet veel hadden aan een paar reacties hebben de twee heren netjes een enquete opgezet en hebben wij deze als team uitgezonden:

De vragen zijn hier te vinden:

https://goo.gl/forms/Fn9vwr4HkfD6VHUo2

De antwoorden zijn verder ook netjes uitgewerkt in een spreadsheet bestandje die online te zien is:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/16lJusi4qC7-gD-Kzz-JcFdqvIkBtIbpJm-6ItzeRhGc/edit#gid=390277802

Hierna hebben ik en Roel apart een deskresearch uitgevoerd om te kijken wat de regering haar insteek is in de energietransitie en of deze wel haar best doet.

De research (die nog altijd in uitvoering is) is hier te vinden:

https://docs.google.com/document/d/1A5t4md5fggg5gETL1OMk8t-BdJj7gClG6UaXO-Ca8Co/edit?usp=sharing

Research in kort:

De regering en gemeenten doet wel hun best om mensen in te lichten en overal zijn er brochures te vinden over duurzaamheid en energietransitie. De koning heeft er zelf een woordje over gegeven tijdens de Troonrede van 2018, maar wat ik wel zie is dat info heel verstopt zit voor de mens; er is geen centrale punt van informatie en niet veel mensen kijken de troonrede.

Ik ben in contact gekomen met PowerQ en via een uitwisseling van e-mails hebben wij besloten om telefonisch contact te hebben met PowerQ ( wat opgenomen zou zijn ) Hierin willen wij vragen over wat zij doen met energietransitie, hoe zij nieuwe klanten krijgen en hoe zij hun best doen om mensen te informeren.

Er is een missing link in heel het geval, dat is namelijk onze volgende aanname. Wij weten niet hoezo informatie niet bij mensen terecht komen terwijl het er wel is.

Wij waren ook van plan om hier aan door te werken en hebben een planning opgezet:

Hier gaan wij de aankomende weken mee bezig zijn.

 

–Brainilio

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *