Aantal gemaakte keuzes

We waren bezig met stress, maar om alleen te vragen of iemand wel of niet gestrest is geeft geen echte ruwe data. Daarom hadden we besloten om een app te gebruiken die door middel van de camera je hartslag meet. We gingen kijken naar het verschil tijdens en na de test of de hartslag is verhoogd. Hieruit kwam dat de hartslag wel degelijk was verhoogd na de test, toch had het kunnen zijn dat het door de lichamelijke beweging kwam. We hebben toen ervoor besloten om te kijken naar de gehele ervaring. Door het gebruiken van een polar band, deze meet je hartslag en slaat deze op een site op. Hiermee konden we de pieken en dalen zien van de testpersonen.

Tijdens een van de eerste testen kregen we als feedback van de luister device dat het erg aangenaam klonk. Dit device werd namelijk best wel goed ontvangen, vooral om het feit dat er veel deuren waren om open te doen en koffer in de ene hand gaat dat moeilijk. Op vliegvelden zijn er zo goed als geen deuren die je moet open doen, sterker nog alleen de voordeur is er en die is automatisch. Toch moesten we wel iets doen met die stemmen, we konden het namelijk niet negeren. Je bent ten slotte geen onderzoeker als je bepaalde feedback gaat negeren en alleen gaat kijken naar wat jou het beste uitkomt. We besloten om dan toch een onderzoek te doen met verschillende stemmen om uit te sluiten wat nou ervoor zorgde dat men de luister device toch zo goed vond. Namelijk het menselijke element of toch gewoon iets om naar te luisteren dat ervoor zorgde dat de handen vrijwaren. Hieruit kwam uiteindelijk de mannenstem van een robot als de beste, en daarmee lag het dus niet aan het menselijke element.

In het begin hadden we 3 cirkels gemaakt namelijk; Vliegveld, mens en technologie. Deze hadden we gebruikt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en ideeën te creëren waarover we het gaan doen. Als onderzoeker is het namelijk van belang dat je een goede onderzoeksvraag hebt. Wanneer je dat niet doet ben je namelijk al klaar voordat de periode eindigt, of is hij zo groot dat je nooit alles kan doen en het niet voor het einde haalt. Daarom zijn we heel lang bezig geweest om de juiste onderzoeksvraag te kunnen creëren. We vroegen ook zo nu en dan om input om daarmee onze onderzoeksvraag te kunnen veranderen naar iets beter. Uiteindelijk kwamen we op een goede onderzoeksvraag, waar we de periode wel zoet mee zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *