Herkansing Sprint 3

Voor de herkansing van het project heb ik gekozen voor sprint 3.
Professionaliteit hadden we 4000 punten voor gekregen, daarom heb ik ook niks aangepast op dat gebied.
Focus van de sprint hadden we 0 punten gekregen
Product hadden we 2000 punten gekregen.
Mijn bedoeling is om alsnog alle punten te kunnen verkrijgen en heb hiervoor dan ook het nodige feedback dat was gegeven verwerkt.

Focus van de sprint – sprint 3 herkansing

Product- sprint 3 herkansing

Als het goed is zal dit voldoende moeten zijn om aan alle punten te voldoen.

Aantal gemaakte keuzes

We waren bezig met stress, maar om alleen te vragen of iemand wel of niet gestrest is geeft geen echte ruwe data. Daarom hadden we besloten om een app te gebruiken die door middel van de camera je hartslag meet. We gingen kijken naar het verschil tijdens en na de test of de hartslag is verhoogd. Hieruit kwam dat de hartslag wel degelijk was verhoogd na de test, toch had het kunnen zijn dat het door de lichamelijke beweging kwam. We hebben toen ervoor besloten om te kijken naar de gehele ervaring. Door het gebruiken van een polar band, deze meet je hartslag en slaat deze op een site op. Hiermee konden we de pieken en dalen zien van de testpersonen.

Tijdens een van de eerste testen kregen we als feedback van de luister device dat het erg aangenaam klonk. Dit device werd namelijk best wel goed ontvangen, vooral om het feit dat er veel deuren waren om open te doen en koffer in de ene hand gaat dat moeilijk. Op vliegvelden zijn er zo goed als geen deuren die je moet open doen, sterker nog alleen de voordeur is er en die is automatisch. Toch moesten we wel iets doen met die stemmen, we konden het namelijk niet negeren. Je bent ten slotte geen onderzoeker als je bepaalde feedback gaat negeren en alleen gaat kijken naar wat jou het beste uitkomt. We besloten om dan toch een onderzoek te doen met verschillende stemmen om uit te sluiten wat nou ervoor zorgde dat men de luister device toch zo goed vond. Namelijk het menselijke element of toch gewoon iets om naar te luisteren dat ervoor zorgde dat de handen vrijwaren. Hieruit kwam uiteindelijk de mannenstem van een robot als de beste, en daarmee lag het dus niet aan het menselijke element.

In het begin hadden we 3 cirkels gemaakt namelijk; Vliegveld, mens en technologie. Deze hadden we gebruikt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en ideeën te creëren waarover we het gaan doen. Als onderzoeker is het namelijk van belang dat je een goede onderzoeksvraag hebt. Wanneer je dat niet doet ben je namelijk al klaar voordat de periode eindigt, of is hij zo groot dat je nooit alles kan doen en het niet voor het einde haalt. Daarom zijn we heel lang bezig geweest om de juiste onderzoeksvraag te kunnen creëren. We vroegen ook zo nu en dan om input om daarmee onze onderzoeksvraag te kunnen veranderen naar iets beter. Uiteindelijk kwamen we op een goede onderzoeksvraag, waar we de periode wel zoet mee zijn geweest.

Flight Buddy de app

De Flight Buddy app is tot een stable beta release gekomen. Deze app is te downloaden en te installeren op android telefoons. Deze kun je hier downloaden:

http://www.mediafire.com/file/c8pyuf9ft88nuwe/flight_buddy_build16-6-17.apk

Om de app te kunnen gebruiken heb je een boarding pass nodig met daarop een QR code die de app kan lezen. Dit is een voorbeeld van een boarding pass die werkt met de app:

 

Product en de markt

Het product dat gerealiseerd zal worden heeft enige impact op de markt. Ookal is het product dat we op de eindmarkt laten zien niet de uiteindelijke product. Dit is namelijk beschreven in een voorgaande blogpost.

Er is op dit moment weinig competitie aanwezig op vliegvelden. De vliegvelden zijn zelf wel opzoek naar producten om de reis aangenaam te maken. Je kan als voorbeeld hiervan zien spencer, dit is namelijk een robot die rond rijd en klanten naar de bestemming brengt.

Schiphol is zelf ook bezig met een indoor navigation voor henzelf. Ons concept gaat alleen een stuk verder, door ook een band te scheppen met de bezoeker. De boarding medewerkers kunnen namelijk zien waar bezoekers zijn, en meldingen/berichten sturen wanneer een bezoeker nog niet bij de gate is gearriveerd. Ons concept zou zeker kunnen worden gecombineerd met schiphol navigatie.

Met het gebruik van deze app weet men hoelang ze doen om naar de gate te gaan en wanneer de vlucht vertrekt. Dat zorgt ervoor dat men meer tijd heeft om de winkels te bezoeken om de reis te veraangenamen.

Het concept

Ik heb een beschrijving van de concept applicatie gemaakt en daar in de toevoeging van de crownstone opgenomen. Het geupdate concept is hier te vinden:

Hier zijn ook een deel van de wireframes te vinden van de app voor medewerkers. Het clickable prototype van deze app is hier te vinden:

https://marvelapp.com/206g0jd/screen/29626175

Testpersonen verzamelde data

Verzameldata

Het eerst wat mij opviel was dat de eindsnelheid waarop de testpersonen lopen altijd sneller is dan dat dat ze in het algemeen lopen. Naast dat heb ik de hoogste en laagste punten van de hartslagen gemeten en kun je zien op welke locatie de hoogste en laagste hartslagen zijn. Hieronder post ik de testpersonen:

Aaron

Andre

Jacqueline

Jordy

Nikita

Rafael

Robert

Suzie

Data Tweede Test

De data die we hebben opgedaan met de Polar Watch is keurig verwerkt in de drive net zoals alle andere documenten. Elk testpersoon heeft een persoonlijk map met hierin de data van zijn test. Ook is het mogelijk om de data via de Polar Watch site te kijken dit geeft een veel duidelijker beeld en is een stuk overzichtelijker dan de afbeeldingen.