Brainstorm en Desk Research — Links nog erbij!!

Vandaag zijn we aan de slag gegaan met de planning. We moeten nog een dag vinden waarop we de stad ingaan. Om op zoek te gaan naar bestaande oplossingen voor energie transitie. Dit zullen we waarschijnlijk volgende week doen. De bedoeling is dat wij mensen aan gaan spreken, met de vraag of zij weten wat energietransitie inhoud.

Een probleem dat we vandaag moesten aanpakken is een richting kiezen. We hebben al veel ideeën besproken, maar we hadden nog geen richting waarop wij ons konden focussen.  We zijn in gesprek met gegaan met onze coach die ons op weg heeft geholpen.

Besproken ideeën

Zout water naar zoet water omzetten.

Als we zout water goedkoop kunnen omzetten naar zoet water, kunnen we bijvoorbeeld water voor de wc vervangen met de geproduceerde water. Hiermee verlagen we de waterverbruik per huishouden.

Verminderen van CO2 uitstoot

De uiteindelijke doel van energietransitie is het verlagen van de CO2 uitstoot op aarde. Zo kwam Amy met een filmpje over Carbon Engineering. Dit bedrijf heeft machines die van CO2 in de lucht brandstof kan maken. Als er overal gebruik zou worden gemaakt van deze machines, dan kunnen we heel snel de broeikas effect tegengaan.

Veel van de ideeën die we bedenken bestaan al, de probleem is dat het of te duur is om op grote schaal te doen, of er zijn al bedrijven, maar deze zijn nog te klein om echt verschil te maken.

Richting 

We zijn uiteindelijk toch op een richting gekomen. We willen iets doen voor mensen thuis. We willen ervoor zorgen dat mensen zoveel mogelijk zelf thuis mee kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *