Blue City

Vandaag zijn we naar Blue City geweest. We hebben een eerst een presentatie gehad over wat ze doen bij Blue City en hebben we hebben daarna een rondleiding gehad door het gebouw. De bedrijven die nu in Blue City zitten, zijn allemaal groen bezig, De bedrijven maken bijvoorbeeld veel gebruik van elkaars restafval om hun eigen producten te maken.

Een ander interessant feitje is, dat veel van het interieur van het pand gebouwd is met gerecyclede materialen die nog in het pand waren, van de vorige eigenaars, maar ook van gerecyclede materialen van andere bedrijven in Rotterdam.

Wat hebben we van Blue City geleerd?

Als er een collectie van bedrijven in 1 pand zitten er een mogelijkheid is om elkaars afval te hergebruiken.  Alle afval zou op zich hergebruikt kunnen worden, maar je moet wel de goede mensen met elkaar kunnen connecten.

Dat veel van de bedrijven voor een groenere wereld zijn, maar er wel op veel een patent wordt gezet. Het gaat dus ook om geld, ze willen niet alles open source delen met iedereen, zodat er verder ontwikkeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *