Userstories Green Life Community

Om functionaliteiten in het systeem te kunnen beschrijven, is het verstandig om de verwachtingen van (eind)gebruikers te documenteren d.m.v. User Stories.

De volgende stap is om de User stories te prioritiseren met de MoSCoW methode, vanuit die stap is het mogelijk om een plan te maken voor ontwikkelen.

Duurzaam initiatief

Als duurzaam initiatief wil ik naam bekendheid krijgen, zodat meer mensen mijn dienst gaan gebruiken.

Als duurzaam initiatief wil ik mijn dienst kunnen adverteren, zodat mijn dienst nog meer gebruikt wordt.

Als duurzaam initiatief wil ik weten wat personen vinden van mijn dienst, zodat ik hierop kan reflecteren en kan verbeteren.

Als duurzaam initiatief wil ik een API koppeling hebben met het platform, zodat we ook onze dienst kunnen leveren op een extern systeem.

Als duurzaam initiatief wil ik weten hoeveel mensen ik bereik met mijn advertentie, zodat ik zeker kan zijn dat ik word opgemerkt.

Student

Als student wil ik weten welke duurzame initiatieven er zijn in Rotterdam, zodat ik mee kan helpen aan een duurzamere stad.

Als student wil ik kunnen connecten met andere studenten die op het platform zijn, zodat ik nieuwe contacten heb waarmee ik samen duurzame initiatieven kan doen.

Als student wil ik graag gepersonaliseerde suggesties zien, zodat ik niet dingen zie die niet interessant / relevant zijn.

Als student wil ik gemakkelijk duurzaam vervoer regelen in Rotterdam, zodat ik niet altijd afhankelijk hoef te zijn van het OV.

Als student wil ik weten wat andere studenten doen, zodat ik meer inspiratie krijg, om ook zo iets te gaan doen.

Als student wil ik weten hoe goed ik al voor het milieu ben geweest, zodat ik hiermee andere kan overtuigen om mee te doen.

Als student wil ik beloningen ontvangen voor mijn goede daden, zodat ik gemotiveerd blijft om door te gaan.

Als student wil ik op de hoogte blijven van nieuwe duurzame initiatieven, zodat ik ook misschien hierin aan kan meedoen.

Als student wil ik in kunnen loggen zodat ik bij kan houden wat ik gebruikt heb

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *