SCRUM-master Damien

Voor deze sprint hebben we gebruik gemaakt van SCRUM. Hierbij hebben we een gedeeld document aangemaakt waarin staat wat iedereen gaat doen en nog veel meer. Het document staat hieronder geplaatst. Deze delen gebruikte we voor het overzichtelijk maken van de userstories, de burndownchart en ook de taakverdeling. We hebben besloten als team om dit in één document te stoppen zodat er gemakkelijk dingen aangepast kunnen worden tijdens het project. Ook is het een stuk overzichtelijker en weet iedereen wat hij moet gaan doen en wanneer het af moet zijn.

Naast dat zijn alle mappen netjes georderd zoals aan het begin van ons project.

Omdat de de tabel niet geheel goed weergeven word in de bovenstaande PDF staat hij hieronder nog een keer zodat hij in één keer leesbaar is en niet in 3 PDF pagina’s.

Opgedeeld MoSCoW Als Wil ik Zodat User Points Current stage Definition of done
Must have Gebruiker Dat de device de locatie van mij weet Ik weet waar ik ben 8 Done De app moet de locatie van de gebruiker achterhalen
Must have Gebruiker De kaart zien op de device ik weet hoe de omgeving eruit ziet 10 Done De kaart moet worden ingeladen en kan inzoomen/uitzoomen
Must have Gebruiker De route zien ik weet hoe ik over het vliegveld moet navigeren 5 In progress
X Must have Gebruiker De bestemming kunnen inladen de locatie waar ik naartoe moet klaarstaat X
Must have Gebruiker De bestemming kunnen invullen Ik zeker ben dat ik de goede kant op gaat. 8 In progress De bestemming moet worden kunnen ingevoerd en verwerkt in de navigatie
Must have Developer De navigatie naar de bestemming verkrijgen De gebruiker hulp heeft bij het bereiken van zijn doel 13 In progress Er moet via de app navigatie kunnen worden geopent. Hierin moeten de bestemming en de huidige positie worden meegegeven
Must have Gebruiker De bestemming herhaald krijgen Ik weet dat de bestemming goed is ingevuld 2 De eindbestemming moet te zien zijn bij de navigatie
Could have Gebruiker Mijn boarding pass kunnen inscannen ik snel de app kan instellen op de goede locatie 20 Done
Must have Gebruiker De tijdsduur zien hoelang het duurt tot ik bij de bestemming aankom ik dan weet hoeveel tijd ik nog heb om andere dingen te toen 10 In progress De app moet berekenen en laten zien hoeveel het tijdsverschil is tussen de aankomst van de persoon en het vertrek van het vliegtuig.
Must have Gebruiker De vertrektijd van de vlucht kunnen zien ik dan weet wanneer mijn vlucht vertrekt 13 De app moet de vertrek tijd van de vlucht latenzien in het overzicht
Must have Gebruiker In een oog opslag kunnen zien waar ik ben op de kaart ik niet moet gaan zoeken op de kaart waar ik mij momenteel bevind. 5 In progress De kaart op de app moet goed geschaalt zijn zodat de gebruiker meteen kan zien waar hij/zij is.
Should have Gebruiker De app niet mijn batterij leeg maakt Ik mijn telefoon nog voor andere zaken kan gebruiken 10 Done Alle relevante batterij besparende mogelijkheden beschikbaar in het framework zijn gebruikt.
Should have Gebruiker Kunnen inzoomen op de route Ik beter kan zien welke weg ik moet nemen. 2 Done De route kaart die de route laat zien voor de navigatie moet zoombaar zijn.
Should have Gebruiker Een knop terug naar hoofdmenu ik altijd terug kan komen naar iets bekends als ik verdwaald raakt in de app 1/2 Done Er moet een homeknop beschikbaar zijn zolang je nog in de app zit.
Could have Gebruiker Informatie krijgen over het vliegveld ik een idee krijg van hoe het vliegveld eruit ziet. 10 In progress Er moet op basis van het vliegveld waarvan de vlucht vertrekt informatie opgehaald worden over het vliegveld en de geschiedenis ervan
Could have Gebruiker Weten op welke stoel ik zit ik weet waar ik moet gaan zitten in het vliegtuig 20 De app moet een plattegrond van een vliegtuig laten zien en je stoel inkleuren.
Could have Gebruiker De winkels en andere locaties op de kaart kunnen zien ik wanneer er tijd over is iets te eten kan halen 13 Je moet op de kaart kunnen rondzoeken naar winkeltjes en hier heen navigeren
Could have Gebruiker Een waarschuwing krijgen wanneer mijn vlucht bijna vertrekt Ik weet dat ik moet opschieten 5 De app moet een notificatie sturen wanneer de vertrektijd van een vlucht bijna is aangebroken
Could have Gebruiker Een waarschuwing wanneer de verwachte reistijd te lang gaat duren Ik niet mijn vlucht zal missen 13 De app moet berekenen wanneer de tijd van de navigatie langer zal duren dan de tijd voordat de vlucht vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *