Interview bij de sportschool

Image result for my healthclub krimpenAfgelopen vrijdag hebben wij een bezoekje gebracht bij de sportschool bij mij in de buurt, waar ik al een aantal contacten heb. Na even met de clubmanager gebeld te hebben konden we langskomen voor een kort gesprek. Helaas had hij niet erg lang de tijd, maar elke stap is er een. Hieronder vind je onze gestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden.

Jullie zijn zoals te zien best een moderne, grote sportschool. Rond welke leeftijden zijn de sporters die hier komen en wat doen zij zoal?

“Er komen hier een gevarieerd aantal mensen sporten, echt van allerlei soorten leeftijden. Wij bieden een breed scala aan activiteiten voor elke soort sporter. Zo is er genoeg fitness apparatuur aanwezig voor allerlei soorten cardio en kracht training. Ook bieden wij op wekelijkse basis groepslessen van yoga tot kickboxen en cardioactiviteiten. We hebben een zwembad, tennis en squashbanen waar ook dagelijks gebruik van word gemaakt. Elke sporter kan als zij dat willen een persoonlijk advies krijgen van de trainers om hun doel zo goed mogelijk te bereiken met een trainingsschema.”

Gebruiken jullie hierbij ook technologie, en welke zijn dit dan?

“In het verleden hebben wij gebruik gemaakt van apparatuur waar men door middel van een persoonlijke code hun trainingsschema digitaal konden inzien, deze was ingebouwd op de apparatuur en zo werd je rondgestuurd om op jou momenten je aangepaste schema zo goed mogelijk te volgen. We zijn een aantal keren terug gegaan naar ouderwets pen en papier, maar ook wij moeten met de tijd meegaan. Nu maken we gebruik van een app waar je je schema kunt zien, doelen kunt instellen en je in kunt schrijven voor groepslessen.”

Merken jullie dan ook dat dit beter werkt bij de sporters?

“Vooral de wat oudere klanten hebben hier nog moeite mee en gebruiken het liefst een schema op papier. Of iedereen er gemotiveerder van raakt zou ik niet durven zeggen, dat geld bij ieder voor zich denk ik.”

Zijn er sporters die gebruik maken van een smartwatch of andere wearables?

“Ja ik heb zeker een aantal dingen voorbij zien komen. De fitbit is een van de populairste -denk ik-, zelf heb ik er geen.”

Zouden wij een enquête bij jullie sporters mogen afnemen om onderzoek te doen naar ons projectonderwerp?

“Dat mag, als jullie met een voorstel komen wil ik jullie daar zeker bij helpen, je kunt dan inderdaad een enquête bij de balie neerleggen bijvoorbeeld of interviews houden met onze sporters, maar daar moet ik nog wel even over na denken.”

En dat zal onze volgende stap zijn, om de sporters te interviewen of een enquête af te nemen en zo een persona voor ons project op te stellen. Hiermee kunnen we een beter beeld schetsen over wat wij met ons project willen bereiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *