Workshop en feedback expert

Workshop

Vandaag hebben we een workshop gevolgd over pitchen. De spreker Josee had het veel over gesprekken voeren. Wat vind je een fijn gesprek? Wat vind je een niet zo fijn gesprek?. Met deze vragen hebben we kleine opdrachten gedaan. We hebben ook met 5 vragen een gesprek gevoerd met een mede student.

Handige tips van de workshop:

Bereid de pitch voor vanuit de oogpunt van de luisteraar. Doe dus van te voren research over je publiek en denk na over wat voor waarde jij of jouw product kan bieden aan hen.

Doe iets voor me – Niet pitchen
Informatie nodig – Niet pitchen
Geld nodig – Pitchen

Hieruit kan ik eigenlijk halen, dat je alleen moet pitchen als het om geld gaat. Dit komt overeen met de specialize me les over pitchen.

Feedback:

Marleen heeft vandaag de pitch gedaan voor Josee en Roel. Als feedback hebben we te horen gekregen dat ons idee steeds minder met
energietransitie te maken heeft. Ook moeten we niet elk initiatief in de portaal gooien, maar we moeten initiatieven zoeken die zich ook richten op ons doelgroep. Daarnaast moeten we het ook niet te veel hebben over besparen, omdat de voorbeeld de wij noemden, in dit geval
“Felyx” niet goedkoop is. We moeten dus iets meer de richting in van gemak.

– Met ons app is het makkelijk om goedkoop een maaltijd te kopen.
– Met ons app is het makkelijk om een manier te vinden om snel van A naar B te gaan.

En zo kunnen we dan toch ons motto erbij houden van “onbewust bewust maken”. Want het maakt niet echt uit wat de reden is waarom ons portaal wordt gebruikt. De doel is uiteindelijk om diensten naar de studenten te brengen die tegelijk ook groen of energiebesparend bezig zijn.

Als tip om de juiste stakeholders te vinden in verband met de kosten van de service, is nu het plan om de bedrijven die op de portaal komen te staan voor een bijdrage te vragen. We zijn nu nog aan het twijfelen over ons verdienmodel en of wij dat wel of niet nodig hebben, aangezien we het gratis willen vrijgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *