De eerste échte brainstorm

Vorige week is het nieuwe schooljaar aangebroken. Althans, de kickoff van het project, en daarmee is ons rooster compleet. Diezelfde vrijdag zijn bij de betrokken technologen de eerste presentaties voor eventuele concepten gehouden. Erg snel! Ons team, ook wel ‘Lettuce Discuss’, heeft twee ideeën gepresenteerd. Het ene idee was nog niet concreet, de tweede wel. Het uiteindelijke besluit is gevallen op idee één: het nog niet concrete idee.

Om het wat minder vaag te maken zal ik het concept uitleggen. Wij, als team, leggen onze focus op de ‘Health Hype’. We zien overal om ons heen technische snufjes, nieuwsberichten en andere ideeën omtrent het gezonder willen leven. Apps om je eetpatroon in de gaten te houden, te zorgen dat je genoeg beweegt, genoeg slaapt; als er maar iets is om gezonder te leven, dan bestaat er wel iets voor. Maar raak je zo de lol in het leven niet een beetje kwijt? Voel je je schuldig na een dagje chips en bank hangen? Is op deze manier leven wel – echt- gezond?

Misschien kunnen wij dit van de andere hoek bekijken, misschien kunnen wij iets ontwikkelen waardoor er wat kritischer naar deze levensstijl gekeken word. We zullen ons vooral focussen op de échte health freaks.

De brainstormsessie in zijn echte vorm.

Zo zijn we aan het brainstormen gegaan. Hoe kunnen wij dit gevoel voor controversie en discussie oproepen? Deze post fungeert als toelichting op wat we in de sessie besproken hebben, (zie afbeelding hierboven). Er waren twee richtingen waarvan wij denken dat ze een discussie kunnen oproepen. Namelijk net een stapje te ver gaan, of compleet iets tegenovergesteld ontwikkelen.

Als we een stap te ver gaan kunnen we bijvoorbeeld het ‘ideale’ mens ontwikkelen. Een pop die volgeplakt zit met sensoren om elk stofje, elke hartslag en elke stap te monitoren. Een gezond mogelijk persoon bij wie er naar de hoogste idealen word gestreefd. Het zou een eye opener kunnen zijn, dat als de health beweging té ver doorslaat, het ook zo zou kunnen zijn.

Als we het omgekeerde doen, kunnen we een object maken dat juist zegt dat je meer moet gaan zitten in plaats van sporten, het tegenovergestelde van de fitness apps. Echter zou dit wel een probleem kunnen veroorzaken. Het kan je juist meer laten bewegen doordat ze zien wat er zo ongezond is. Een andere manier zou zijn om een soort twee strijd te creëren. Iets wat je verteld dat je een dag extreem gezond moet leven, een andere dag extreem ongezond, zodat je misschien zelf de gulden middenweg kiest en het geen nut heeft een computer je te laten vertellen wat er goed voor je is.

Dat zijn voor nu de ideeën die we voor ons onderwerp hebben, nog niet heel concreet, maar wel in de goede richting. Omdat we toch al snel richting een product aan het denken zijn leek het ons goed om eerst eens te gaan onderzoeken op welke manier er in het verleden controversie of discussie is opgeroepen. Hoe werkt dit in de psychologie en kunnen wij daarop inspelen? Daarvoor gaan we ons eerst verdiepen en onderzoek uitvoeren.

Voor aankomende vrijdag zorgt iedereen dat hij een paar bronnen heeft verzameld en met de groep heeft gedeeld, zodat we snel verder kunnen brainstormen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *