Museumtrip: Boymans van Beuningen

Vandaag zijn we met TLE op een kleine excursie in onze eigen stad gegaan. Het Boymans van Beuningen museum. Hier was een expositie te zien over technologie maar met name het thema ‘Break the System’. Je kon een wasje meenemen voor gratis toegang om door het museum te laten wassen, gewoon betalen, of zoals ik met de Rotterdam pas naar binnen.

Het was een toffe expositie, we hebben bijvoorbeeld stukken gezien die met een gemaakt schimmel helemaal biologisch zijn 3d geprint. Keramieke potten die volledig zijn 3d geprint. Een bankje die water opvangt voor gebruik in de toekomst, en natuurlijk het welbekende en besproken ‘Ocean Cleanup’ project. Er waren filmpjes die gingen over privacy, over terrorisme, het milieu. Allerlei onderwerpen die op dit moment groot zijn, en controversieel. Het was erg passend bij de opleiding, het project en onze gekozen richting als betrokken technologen.

Emiel heeft nog wat inspiratie voor het lokaal opgedaan in vorm van een muurschildering met een tijdlijn uit de technologie. Het einde van de tijdlijn zou ons beeld van de technologie in de toekomst kunnen zijn. Hiermee laat ik weten dat ik volledig achter dit idee sta! Het zou een goede opfleuring van het lokaal zijn.

Zelfs hadden we nog een beetje tijd over voor de hallen van oude en moderne kunst. Het was al met al een geslaagde ochtend en een verfrissing van onze tijd in het lokaal. Als laatste nog een foto van ons projectgroep, die wat mij betreft kan fungeren als album cover.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *