De toekomst van leren

Vandaag kwam ik een interessant artikel tegen in het NRC Handelsblad over welke vaardigheden een technoloog zou moeten leren om zich voor te bereiden op een snel veranderende arbeidsmarkt.

Zo gaat maakt het artikel duidelijk dat vaardigheden (oftewel soft skills) zoals creativiteit, inlevingsvermogen en ondernemerschap steeds belangrijker worden om opgewassen te zijn in de toekomstige economie. Maar ook omdat dat manieren zijn waarop mensen kunnen onderscheiden van robots of AI.

Ook wordt er in het artikel benadrukt dat het minder belangrijk wordt hoeveel diploma’s iemand heeft, maar of het lukt om levens lang te kunnen leren en jezelf te kunnen ontwikkelen.

Als betrokken technoloog zie ik dit als een mooie ontwikkeling die plaats vindt, aangezien iedereen enig begrip moet hebben voor programmeren. Ik wil daar uiteraard niet mee zeggen dat mensen hele applicaties moeten bouwen, maar het betekent vooral dat je goed in staat kunt zijn om met diverse technologieën om te kunnen gaan, ongeacht je baan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *