Kill your darlings

Image result for fitness tracker

De laatste dagen zijn we vooral bezig geweest met het idee hoe we een controversiële en maatschappelijke waarde kunnen toepassen aan onze brainstorm concepten. Hoe kunnen we voor een discussie zorgen? We liepen daar enorm op vast. Daarom gaan we nu een andere richting op wat betreft de e-health. Niet alleen willen we de obsessie aankaarten, maar daar op een black mirror achtige manier een kijk op de toekomst aan bieden. Als we zo door gaan, hoe gaat de toekomst er dan voor ons uit zien?

Er word met elke nieuwe technologische ontwikkeling veel gesproken over de impact omtrent de privacy. Op welke manier spelen de gegevens een rol die je aan bedrijven doorspeelt? E-health is daar een goed voorbeeld van. Hoewel het misschien goed is voor je gezondheid, en hoewel je er wellicht als persoon beter van wordt, kan ook dit de verkeerde kant op gaan. Gaat de techniek je leven controleren, en zo ja, op welke manier?

Er zijn al bedrijven die experimenteren met hun werknemers. Door zo’n zelfde smartwatch om je sportprogramma in de gaten te houden of een hoofdband om je stress meters te bekijken kunnen ze nagaan welke taken voor stress zorgen. Hoe vaak een werknemer een pauze inlast en op welke manier hij zijn of haar collega’s aanspreekt. In de toekomst zou dit gebruikt kunnen worden om werknemers te straffen of belonen, hen te motiveren en op deze manier door techniek een controle uit te oefenen. 

Ons nieuwe concept bestaat uit een game. Een game die op het eerste gezicht niet meer is dan een motivatie om gezond te worden. Het is niet voor niets het eerste goede voornemen waar men in een nieuw jaar aan denkt. Sporten, diëten, afvallen, een goede levensstijl ontwikkelen. We zagen het allemaal aan de hype van Pokémon Go een tijd geleden. Een game kan er echt voor zorgen dat je meer gaat doen, als je maar voldoende gemotiveerd word. Dit willen we combineren met wearables, maar langzaamaan ervoor zorgen dat de gemeten gezondheid een echte druk op je leven gaat uitoefenen.

De taken op een dag worden steeds onmogelijker, je word gepusht om je gezondheid te perfectioneren. Maar wat als je ontslagen word omdat je een weekend lang gesport hebt om je taken te volbrengen en maandag moe op je werk aan komt? Wat als de premie van je verzekering omhoog gaat omdat je jezelf niet voldoende verbeterd? Dat zijn de onderwerpen die we met de game aan willen kaarten.

Aankomende dinsdag gaan we ons focussen op een storyboard, het concept uitdunnen en bekijken op welke manier het verloop van de game gaat. Omdat het een lang proces is willen we graag een korte film maken om ons product goed weer te geven, het is immers een lang traject waarin elke stap van de game verergerd. Hier zullen wij in een andere post dieper op in gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *