TLE1 – Les 9 | Week 1.6

Vanochtend hebben we(Alara, Nienke en Lotte) een les van ondernemen gevolgd. In de les hebben we het over het onderwerp: waarde propositie gehad. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Behandelde tools toepassen
De tools die we tijdens de les van ondernemen hebben behandeld, hebben we ook meteen toegepast bij ons eigen project.

We hebben gezamenlijk besloten om als eerst te beginnen met het concept over de Green garden. Aan de hand van dit concept hebben we het waarde propositie canvas ingevuld en vervolgens het business model canvas.

Probleem – modellen
We kwamen er al snel achter dat we het erg lastig vonden om deze modellen in te vullen. Dit had waarschijnlijk te maken met het onderwerp van het concept. Daarom hadden we besloten om de ingevulde modellen even opzij te leggen en door te gaan met het tweede concept namelijk: Back to basic. In de hoop dat we hierdoor wat meer inspiratie krijgen waardoor we de modellen wat makkelijker kunnen invullen.

Dit bleek echter niet het geval te zijn. Het bleek dat we de modellen zelf nog niet helemaal begrepen. We liepen voornamelijk vast bij de onderdelen Pain relievers en Gain creators. We hebben uiteindelijk onze docent Jan om uitleg gevraagd. Na zijn uitleg werd het verschil tussen de twee onderdelen meteen duidelijk en konden we verder.

Feedback
Na het invullen van de modellen aan de hand van het Back to basic concept, hebben we onze groepsbegeleider Jurgen om feedback gevraagd. Ondanks dat Alara en ik(Lotte) helaas niet hier aan konden deelnemen, i.v.m. onze keuzevakken, hebben we toch besloten om de feedback vandaag plaats te laten vinden. We hebben nog steeds geen definitief concept gekozen en het is van groot belang dat we zo snel mogelijk een knoop doorhakken. Er is namelijk anders een grote kans dat we in tijdnood komen, waardoor we niet genoeg tijd hebben om het product ook daadwerkelijk te bouwen.

Jurgen gaf de volgende feedback over de door ons ingevulde modellen:
(Feedback)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *