Google Sprint in use

Inleiding

Tijdens TLE hebben we de Google Design sprint gebruikt om meerdere ideeën  te bedenken, het ging als volgt. Alara & Jordy ( de ontwerpende uit het groepje ) hebben een verkleinde versie samengesteld  van de Google Design sprint. Dit hebben we gedaan, omdat we nog geen volledig concept hadden staan.

De Design sprint die hebben we uitgevoerd om ons heeft geholpen om te  concepten, hebben we afgeleid van de Google Design sprint die we hebben gedaan tijdens de specialize me les. Hier is al een blog-post over geschreven :

http://project.hosted.hr.nl/2018_2019/tle_t10/2018/10/02/specialize-me-ontwerpende-onderzoeker-1/

De versie die wij hebben opgesteld bestond wel uit de zelfde componenten maar werd of verkort of achter wegen gelaten omdat daar niet genoeg tijd meer voor was, omdat we snel tot een concept moesten komen. Het ging als volgt:

  • Als eerst schrijft iedereen een ontwerpvraagstuk op, waar zij aan denken en verzinnen daar een kritsche moment en gebruiker bij.  10 min
  • Daarna schrijft iedereen zoveel mogelijk ideeën op hierbij mogen doodles en schetsen natuurlijk ook. 10 min
  • Daarna pak je de beste ideeen. Vouw een blaadje in 8’en,  en schets in maximaal 8 minuten, 8 verschillende variaties op het idee. 8 min
  • Hier pakken we de beste ideeën vandaan en werken we deze individueel uit.  10 min

Uit deze creatieve sessie kwamen we tot het idee: De Melk/Bezorg dienst. Deze hebben we vervolgens uitgewerkt in het business model en in een van onze vervolg blogs verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *